FOTO/ Conducerea și angajații IGP au comemorat primii camarazi căzuți la datorie pe câmpul de luptă, în conflictul armat de la Nistru din anii 1991-1992

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, împreună cu angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP au comemorat astăzi primii camarazi căzuți la datorie pe câmpul de luptă, în conflictul armat de la Nistru din anii 1991-1992. Aceștia au cinstit în tăcere memoria colegilor și au depus jerbe de flori la morminte.
La 13 decembrie 1991, polițiștii Gheorghe Cașu (21 de ani), Ghenadii Iablocikin (26 de ani), Valentin Mereniuc (24 de ani) și Mihai Arnaut (21 de ani) aflați în exercițiul misiunii, s-au deplasat pentru a acorda sprijin colegilor de lângă satul Lunga, raionul Dubăsari. În cadrul operațiunii polițiștii și-au pierdut viața.
„Prin sacrificiul lor, cei patru Eroi vor rămâne în memoria generaţiilor viitoare un model de bărbăţie, care au înscris o pagină de neuitat în lupta pentru independenţa ţării, au plătit cu propria viaţă preţul liniştii noastre”, comunică IGP.
În același timp, printr-un Decret Prezidenţial, polițiștii au fost decorați post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.
IGPViorel Cernăuțeanu
Comments (0)
Add Comment