În ultimele nouă luni, profitul companiilor de microfinanțare a crescut cu 320 milioane lei

În primele nouă luni ale acestui an, organizațiile nebancare de credit au înregistrat un profit net de circa 707 milioane lei, adică cu circa 83% mai mult (aproape 320 milioane lei) față de aceeași perioadă a anului 2020.
Easy Credit SRL (149,4 milioane lei) cu proprietari din Cipru (Temporis Consulting Co. Limited – 76,15%) rămâne lider la profit, înregistrând o creștere de 27,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie mold -street.com

În prezent, Easy Credit ocupă locul al doilea în ratingul comapniilor din Republica Moldova în ceea ce privește valoarea activelor, iar în ceea ce privește creditele acordate – doar pe locul opt.

Microinvest a raportat un profit de aproape 120 milioane lei (parteneri BFSE Holding BV din Olanda – 54,85%, Soros Foundation-Moldova – 24,42%, cooperativa Oikocredit din Olanda – 12,8% etc.), fiind și lider de piață, cu circa 26 % din valoarea activelor.

Pe locul trei se află Iute Credit SRL, cu un profit de 67,5 milioane lei, adică de 4,7 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020. Compania, deținută de o firmă estonă cu același nume, care dorește să cumpere o bancă în Republica Moldova, și-a consolidat și poziția în ceea ce privește activele și creditele acordate.

Pe locul patru se află BT Leasing MD, subsidiară a Băncii Transilvania, al cărei profit a scăzut ușor în această perioadă, la 21,7 milioane de lei.

În schimb, Micro Capital a urcat de pe locul nouă pe locul cinci, cu active de aproape jumătate de miliard de lei și un profit de 21,8 milioane de lei.

 

Comments (0)
Add Comment