În ultimele nouă luni, profitul companiilor de microfinanțare a crescut cu 320 milioane lei

În primele nouă luni ale acestui an, organizațiile nebancare de credit au înregistrat un profit net de circa 707 milioane lei, adică cu circa 83% mai mult (aproape 320 milioane lei) față de aceeași perioadă a anului 2020.
Easy Credit SRL (149,4 milioane lei) cu proprietari din Cipru (Temporis Consulting Co. Limited – 76,15%) rămâne lider la profit, înregistrând o creștere de 27,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie mold -street.com

În prezent, Easy Credit ocupă locul al doilea în ratingul comapniilor din Republica Moldova în ceea ce privește valoarea activelor, iar în ceea ce privește creditele acordate – doar pe locul opt.

Microinvest a raportat un profit de aproape 120 milioane lei (parteneri BFSE Holding BV din Olanda – 54,85%, Soros Foundation-Moldova – 24,42%, cooperativa Oikocredit din Olanda – 12,8% etc.), fiind și lider de piață, cu circa 26 % din valoarea activelor.

Pe locul trei se află Iute Credit SRL, cu un profit de 67,5 milioane lei, adică de 4,7 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020. Compania, deținută de o firmă estonă cu același nume, care dorește să cumpere o bancă în Republica Moldova, și-a consolidat și poziția în ceea ce privește activele și creditele acordate.

Pe locul patru se află BT Leasing MD, subsidiară a Băncii Transilvania, al cărei profit a scăzut ușor în această perioadă, la 21,7 milioane de lei.

În schimb, Micro Capital a urcat de pe locul nouă pe locul cinci, cu active de aproape jumătate de miliard de lei și un profit de 21,8 milioane de lei.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata