Lovitură aeriană israeliană în apropiere de Jenin, în Cisiordania ocupată

Palestinienii stăteau și priveau în timp ce pompierii se străduiau să stingă fumul și cărbunii dintr-o mașină incinerată după un raid și un atac aerian israelian în apropiere de Jenin, în Cisiordania ocupată. Armata israeliană a declarat că a lovit o celulă „teroristă” cu un avion în timpul unei operațiuni antiteroriste în zona Jenin. 

Trupele israeliene au ucis joi un comandant local al mișcării Jihadul Islamic din Cisiordania, susținută de Iran, și alți patru militanți într-un schimb de focuri în timpul unuia dintre cele mai mari atacuri din ultimele luni în teritoriul ocupat de Israel.

Operațiunea a început în primele ore ale zilei de miercuri, sute de soldați israelieni susținuți de elicoptere, drone și transportoare blindate de trupe efectuând raiduri în orașele Tulkarm și Jenin și în zone din Valea Iordanului.

Israelul susține că Iranul furnizează arme și sprijin facțiunilor militante din Cisiordania și, în consecință, armata și-a intensificat operațiunile în această regiune.

Confruntările cu forțele israeliene din Cisiordania au escaladat de când războiul Israelului cu militanții Hamas a început în Gaza, în urmă cu aproape 11 luni, după ce Hamas a pătruns din Gaza în sudul Israelului, ucigând 1 200 de persoane și luând peste 250 de ostatici, potrivit cifrelor israeliene.

De atunci, campania Israelului în Gaza a demolat o mare parte din enclavă și a ucis peste 40 500 de persoane, potrivit autorităților sanitare palestiniene, controlate de Hamas.

IsraelPalestina
Comments (0)
Add Comment