Macron: „Prin invadarea Ucrainei, Putin a trezit NATO printr-un șoc electric”

Președintele francez Emmanuel Macron, vorbind la conferința internațională Globsec de la Bratislava, a declarat că Vladimir Putin a trezit NATO cu un șoc electric puternic, prin invadarea Ucrainei. Țările NATO trebuie să ofere garanții credibile pentru ca Ucraina să fie inclusă în noua arhitectură de securitate, a declarat președintele francez Emmanuel Macron la conferința internațională de securitate Globsec de la Bratislava, Slovacia.

„În decembrie 2019, am vorbit ascuțit despre NATO. Apoi, permiteți-mi să vă reamintesc, a existat o scindare în cadrul blocului între Turcia și o serie de alte puteri. Am vorbit despre „moartea cerebrală”. Astăzi pot observa că Vladimir Putin s-a trezit. susține NATO cu un șoc electric puternic”, a spus președintele Franței.

Oslo, Norvegia, găzduiește o întâlnire informală de două zile a miniștrilor de externe ai NATO, prezidată de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la care s-a convenit, în principiu, ca Ucraina să devină parte a alianței de îndată ce războiul cu Rusia se va termina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că înțelege că, înainte de sfârșitul războiului, Ucraina nu va putea deveni membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Liderul ucrainean și-a exprimat speranța că, la summitul NATO din iulie, țara sa va primi garanții de securitate de la parteneri pentru perioada înainte de aderarea țării la bloc.

Comments (0)
Add Comment