Nordul Europei, lovit de ninsori și ger cumplit

Zăpadă și ger rece. Furtuna Darcy a străbătut nordul Europei. În Germania, autoritățile au solicitat locuitorilor să rămână acasă cât mai mult posibil, întrucât zeci de persoane au fost rănite grav pe drumuri înghețate.

Furtuna a perturbat, de asemenea, traficul feroviar, iar liniile majore de tren între Hamburg, Hanovra, Berlin și vestul țării au fost suspendate. Aceeași situație în Olanda, care a cunoscut prima furtună de zăpadă în ultimii zece ani. Agenția meteo olandeză a emis o alertă „cod roșu” în toată țara din cauza vânturilor de până la 90 km / h și „înghețului rece”.

Temperaturile negative au ridicat, de asemenea, speranța în Olanda că canalele vor îngheța, în această țară topită după patinaj. Premierul Mark Rutte a anunțat că patinajul va fi permis dacă canalele vor îngheța, pentru prima dată din 2019, reamintind în același timp olandezilor necesitatea de a respecta distanțarea socială și de a nu cădea pentru a nu aglomera spitalele deja supraaglomerate.

Speranțele de a putea organiza pentru prima dată din 1997 o legendară cursă de patinaj de viteză foarte apreciată în Olanda au fost diminuate, totuși, din cauza restricțiilor legate de coronavirus.

Comments (0)
Add Comment