Nordul Europei, lovit de ninsori și ger cumplit

Zăpadă și ger rece. Furtuna Darcy a străbătut nordul Europei. În Germania, autoritățile au solicitat locuitorilor să rămână acasă cât mai mult posibil, întrucât zeci de persoane au fost rănite grav pe drumuri înghețate.

Furtuna a perturbat, de asemenea, traficul feroviar, iar liniile majore de tren între Hamburg, Hanovra, Berlin și vestul țării au fost suspendate. Aceeași situație în Olanda, care a cunoscut prima furtună de zăpadă în ultimii zece ani. Agenția meteo olandeză a emis o alertă „cod roșu” în toată țara din cauza vânturilor de până la 90 km / h și „înghețului rece”.

Temperaturile negative au ridicat, de asemenea, speranța în Olanda că canalele vor îngheța, în această țară topită după patinaj. Premierul Mark Rutte a anunțat că patinajul va fi permis dacă canalele vor îngheța, pentru prima dată din 2019, reamintind în același timp olandezilor necesitatea de a respecta distanțarea socială și de a nu cădea pentru a nu aglomera spitalele deja supraaglomerate.

Speranțele de a putea organiza pentru prima dată din 1997 o legendară cursă de patinaj de viteză foarte apreciată în Olanda au fost diminuate, totuși, din cauza restricțiilor legate de coronavirus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata