Opinie: „Zelenski a ridicat ștacheta comunicării politice atât de sus încât a devenit un reper chiar și pentru cei mai importanți lideri ai lumii”

Volodimir Zelenski, cu mesaje sale fără cusur, a ridicat ștacheta comunicării politice atât de sus încât a devenit un reper chiar și pentru cei mai importanți lideri ai lumii democratice. Președintele Franței, încercând să transforme lacrimile poporului francez în voturi, s-a lepădat de sacou și a îmbrăcat hanoracul, o blasfemie față de protocolul tradițional, susține Sebastian Zachman, realizator de emisiune la postul Prima TV, România.
În Parlamentul britanic, Zelenski a vorbit ca Churchill. În Bundestag, a vorbit ca alt actor celebru – Ronald Reagan. A pronunțat cuvântul zid și a fost suficient. În Congresul SUA, le-a amintit americanilor că sunt liderii lumii libere, nu observatori neutri. În Parlamentul European a înlocuit rumegușul cu oratoria. Ucrainenilor nu mai e cazul să le spună nimic: fața sa nebărbierită e adevăratul discurs motivațional.
De anul acesta, manualele de comunicare politică vor avea două mari capitole: înainte și după Zelenski. N-are sens să ne întrebăm ce au învățat politicienii români în această “peroadă”. E posibil ca în vocabularul lor să se fi strecurat cuvântul “slava”, iar în garderobă să fi apărut câteva tricouri kaki”.
Comments (0)
Add Comment