Opinie: „Zelenski a ridicat ștacheta comunicării politice atât de sus încât a devenit un reper chiar și pentru cei mai importanți lideri ai lumii”

Volodimir Zelenski, cu mesaje sale fără cusur, a ridicat ștacheta comunicării politice atât de sus încât a devenit un reper chiar și pentru cei mai importanți lideri ai lumii democratice. Președintele Franței, încercând să transforme lacrimile poporului francez în voturi, s-a lepădat de sacou și a îmbrăcat hanoracul, o blasfemie față de protocolul tradițional, susține Sebastian Zachman, realizator de emisiune la postul Prima TV, România.
În Parlamentul britanic, Zelenski a vorbit ca Churchill. În Bundestag, a vorbit ca alt actor celebru – Ronald Reagan. A pronunțat cuvântul zid și a fost suficient. În Congresul SUA, le-a amintit americanilor că sunt liderii lumii libere, nu observatori neutri. În Parlamentul European a înlocuit rumegușul cu oratoria. Ucrainenilor nu mai e cazul să le spună nimic: fața sa nebărbierită e adevăratul discurs motivațional.
De anul acesta, manualele de comunicare politică vor avea două mari capitole: înainte și după Zelenski. N-are sens să ne întrebăm ce au învățat politicienii români în această “peroadă”. E posibil ca în vocabularul lor să se fi strecurat cuvântul “slava”, iar în garderobă să fi apărut câteva tricouri kaki”.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata