Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv la COVID-19 în timp ce călătorea în Las Vegas

Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în timp ce călătorea în Las Vegas și se confruntă cu „simptome ușoare” ale infecției, a declarat Casa Albă.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că Biden va zbura la domiciliul său din Delaware, unde se va „autoizola și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în această perioadă”.

Vestea a fost împărtășită pentru prima dată de președintele și directorul general al Unidos US, Janet Murguía, care a declarat invitaților la convenția grupului din Las Vegas că președintele și-a trimis regretele și nu a putut apărea deoarece a fost testat pozitiv pentru virus.

Janet Murguía, președinte și director general al UnidosUS: „Tocmai am vorbit la telefon cu președintele Biden și mi-a împărtășit profunda sa dezamăgire că nu a putut să ni se alăture în această după-amiază. Președintele a fost prezent la multe evenimente, după cum știm cu toții, și tocmai a fost testat pozitiv pentru COVID.”

Kevin O’Connor, medicul președintelui, a declarat într-o notă că Biden „s-a prezentat cu simptome respiratorii superioare, care includ rinoree și tuse neproductivă, cu stare generală de rău”. După testul COVID-19 pozitiv, lui Biden i s-a prescris medicamentul antiviral Paxlovid și a luat prima sa doză, a declarat O’Connor.

Biden trebuia să vorbească la evenimentul Unidos din Las Vegas miercuri după-amiază, ca parte a unui efort de a mobiliza alegătorii hispanici înainte de alegerile din noiembrie.

COVID-19Joe BidenLas VegasSUA
Comments (0)
Add Comment