VIDEO/ S-a constituit Partidul Mișcarea Alternativa Națională: Ion Ceban, ales președintele formațiunii

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău a fost ales, cu vot unanim, președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, în cadrul primul congres al formațiunii politice. În urma evenimentului, Ceban a declarat că doctrina Partidului MAN este social-democrată de tip european.

„Este o responsabilitate față de colegii mei de astăzi de partid, dar și o responsabilitate sporită față de cetățeni și țară în ansamblu. Avem angajamente clare. Ele sunt descrise în Programul partidului. Doctrina Partidului MAN este social – democrat de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine de zi cu zi.”, a spus Ion Ceban.

Din formațiunea politică nou-creată fac parte zeci de profesioniști din diferite domenii, a mai spus Ceban.

„Oamenii care se regăsesc în partid și vor adera în continuare sunt specialiști în toate domeniile. Repet, avem foarte mulți pedagogi, foarte mulți medici, avem foarte mulți ingineri, foarte multe persoane din diferite domenii, foarte mulți muncitori. Sunt cu certitudine sigur și am încredere că avem un potențial enorm atât țară, cât și pe plan extern.”, a adăugat edilul.

Cu privire la principalele obiective ale MAN, Ion Ceban a menționat că printre acestea se numără și alegerile viitoare din Moldova.

„Am declarat astăzi că MAN la alegerile locale și va avea lista de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău. La cele prezidențiale vom avea un candidat  și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta, nu neapărat va fi candidatura mea așa cum s-a vehiculat. Și la alegerile parlamentare, MAN va participa. Obiectivul este ca să fie cea mai mare fracțiune în Parlamentul Republicii Moldova, începând cu 2025.”, a punctat Ion Ceban.

Deocamdată, MAN nu este înregistrat oficial în calitate de partid, în acest sens efectuându-se ultimele pregătiri, potrivit lui Ion Ceban, care a mai adăugat că în continuare Consiliul național al formațiunii se va întruni și pentru a alege biroul formațiunii, respectiv vicepreședinții.

 

Ion CebanMAN
Comments (0)
Add Comment