Ana Revenco ar putea reveni într-o altă funcție de stat

Ana Revenco, care, potrivit deputatului PAS Lilian Carp, a demisionat de la Ministerul de Interne din cauza atacului la Aeroport, va reveni în curând într-o nouă funcție în instituție de stat, spune președintele Parlamentului, Igor Grosu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate de la TV8.

Potrivit lui Grosu, ar fi vorba nu doar despre Ana Revenco, ci și despre ceilalți doi minștri care au fost demiși – Anatolie Topală și Lilia Dabija.

 (Igor Grosu, președintele Parlamentului)

„Eu vreau să spun că acești oameni, colegi de-ai noștri, o să se regăsească în alte instituții în care noi avem nevoie de capacitățile lor. Să așteptăm un pic. E un domeniu conex. Eviden că este o instituție de stat. Este o profesionistă. A pus suflet mult și pune în ceea ce face și noi avem nevoie de ajutorul ei”.

Acum două zile, Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a vorbit despre  unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne. Invitat la  emisiunea ,,Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, Lilian Carp a venit cu declarații în contextul rezultatelor anchetei interne privind atacul armat de la aeroportul din Chișinău, prezentate de ministrul Adrian Efros, luni, 4 septembrie.

(Lilian Carp, deputat PAS)

„Procuratura Generală trebuie să facă claritate, despre ce s-a întâmplat la Aeroport Chișinău. Dacă au existat sau au fost respectate regulamentele de protocol în situații excepționale, pentru că R. Moldova este în situație excepțională din cauza războiului pe care îl avem la hotar și trebuie să existe protocale speciale. MAI a inițiat o anchetă internă, dar în urma concluziilor procurorilor, vor fi luate și alte decizii în raport cu acest caz”.

Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, susține că unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne, este atacul produs pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

(Lilian Carp, deputat PAS)

„Ana Revenco și-a dat demisia în urma activității, tragedia de la Aeroport Chișinău fiind un motiv din care a plecat”.

Totodată, spune Carp, Aeroportul Chișinău urmează să își mai reseteze anumite servicii.

(Lilian Carp, deputat PAS)

„Aeroportul urmează să își mai reseteze anumite servicii. Acum, din câte cunosc, se duc discuții cu mai multe companii care urmează să deschidă anumite rute în R. Moldova, așa cum ar fi Airbaltic, dar sper ca, în  următoarele săptămâni, să vorbim și despre alte curse care vor fi deschise. Din câte cunosc eu, sunt spre final”.

Demisia Anei Revenco a fost anunțată de prim-ministrul Dorin Recean pe 14 iulie. Aceasta a părăsit Executivul împreună cu ministrul Educației, Anatolie Topală, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata