Ana Revenco: Regimul de control comun la frontiera Leușeni-Albița va fi activat din luna aprilie

Regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, va fi activat din luna aprilie, până la sărbătorile de Paști. În cadrul unei emisiuni de la RliveTV, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a precizat că prin controlul comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi redus timpul de așteptare la trecerea hotarului atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri. 

În România procedura este ceva mai complicată. Urmează ultima etapă, aprobarea în Parlamentul României. Avem toată certitudinea că colegii din România vor accelera procesul astfel încât de sărbătorile de Paște să avem acest regim deja activat”, a spus Ana Revenco.

Mai mult, oficialul dă asigurări că în această primăvară va fi deschis și punctul de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, care ar permite fluidizarea traficului la graniță.

De asemenea, de comun acord cu România s-a decis instalarea unui pod flotant între localitățile Bumbăta din România și Leova din Moldova.

„Au fost finalizate toate etape pe aspectele de documentație, ca să putem avansa în procesul de construcție. Va fi un nou punct de trecere a frontierei care presupune și construcția unui pod”, a mai menționat Ana Revenco.

Acordul între Guvernul Moldovei și Guvernul României privind controlul coordonat în punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița a fost semnat la data de 9 februarie.

Documentul va fi valabil pentru o perioadă de șase luni, ulterior stabilindu-se prelungirea lui, în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata