Andrei Năstase îndeamnă aleșii locali să rămână pe poziții, să nu să-și schimbe viziunile și culoarea politică așa cum, mulți dintre ei, au făcut de-a lungul anilor

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipe i-au pus în mare gardă pe aleșii locali din țară, susțin fruntașii Platformei Demnitate și Adevăr, care, în acest sens, au făcut un apel către toți primarii din țară, în contextul alegerii noii clase politice în Moldova.

Astfel, într-un live pe Facebook, Andrei Năstase i-a îndemnat pe aleșii locali să rămână pe poziții, să nu să-și schimbe viziunile și culoarea politică așa cum, mulți dintre ei, au făcut de-a lungul anilor.

Andrei Năstase

„Există această tendință că primarii noștri de voie sau de nevoie sunt obligați să-și schimbe culoarea politică, să-și îmbrace o altă haină decât cea pentru care au votat pentru ei cetățenii orașelor, satelor. Apelul nostru este ca primarii să-și păstreze aceleași angajamente pe care le-au făcut oamenilor.”

Din păcate, migrația politică, fenomen pe care l-am văzut în ultimii 30 de ani, începe să se manifeste și acum, după anticipate din 11 iulie, a mai spus Năstase.

Andrei Năstase

„Pe parcursul a 30 de ani, noi am avut acest fenomen. O vreme au fost la Roșca, după Roșca au venit la Filat, după Filat s-au dus la PD și iată, în momentul de față, oamenii stau cu mâna pe valizele locale și nu știu unde să meargă. Noi în încurajăm pe toți, pe cei de la PPDA, PAS, PD, PLDM, PSRM, pe toți, rămâneți alături de oamenii din comunitățile dumneavoastră.”

La final, cei din PPDA au menționat că în perioada imediat următoare vor începe un tur prin toate localitățile țării, unul în care vor discuta cu autoritățile publice locale, încercând astfel să facă presiuni pe descentralizare și pe autonomie locală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata