Andrei Năstase: „Pensia minimă – 2.500 de lei”

Candidatul la funcția de președintele al țării din partea Platformei DA, Andrei Năstase a făcut astăzi publice noi planuri de acțiuni electorale, printre acestea numărându-se creșterea pensiei minime. Astfel, într-o ieșire la presă, liderul PPDA a declarat că aceste promisiuni pot fi realizate foarte simplu.

„Personal, împreună cu echipa Platformei DA, vom face totul ca pensia minimă în Republica Moldova să fie de peste 2.500 de lei. Repet, nicio pensie în Republica Moldova nu trebuie să fie mai mică de 2.500 de lei. Și acest lucru se poate. Pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de aproximativ cinci miliarde de lei, iar noi planificăm ca în următorii patru ani să asigurăm venituri suplimentare în buget de minim 20 de miliarde de lei.”

În context, Năstase a îndemnat și fracțiunile parlamentare să prezinte un proiect de lege care prevede majorarea pensiilor.

„Este momentul ca și pe acest subiect abordările politicienilor să fie asumate. Concret. Solicităm din partea tuturor celorlalte fracțiuni politice din Parlamentul Republicii Moldova să prezinte public cel puțin o singură inițiativă parlamentară, un singur Proiect de lege prin care să demonstreze că preocuparea lor actuală pentru creșterea pensiilor nu este doar una electorală.”

Totodată, Andrei Năstase a mai precizat că atât el, cât și echipa lui vor face tot posibilul ca indemnizația unică să crească până la 1.000 de lei.

Amintim că anterior și candidata din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a promis că în cazul în care va deveni șef al statului va mări pensia minimă, însă doar până la 2.000 de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata