Andrei Spânu anunță că-l dă în judecată pe Renato Usatîi

Andrei Spânu, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că-l va acționa în judecată pe Renato Usatîi, după declarațiile acestuia cu privire la achizițiile de gaze.

Zilele trecute, Renato Usatîi a făcut mai multe acuzații grave referitor la mine și activitatea mea de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Anunț că îl voi ataca în judecată pentru distribuirea de falsuri și defăimare”, a scris Andrei Spânu pe rețelele sociale.

Ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și lovește în capacitatea noastră pe viitor sa obținem condiții bune atunci când vom negocia alte contracte pentru gaz. Este clar că el face jocul celor care au ținut ostatică Moldova timp de 30 de ani. Prieteni, vă îndemn să fim atenți, el va continua să atace Moldova, în interesul Kremlinului, pentru a bloca dezvoltarea țării, când este clar că moldovenii au ales calea europeană”, a adăugat acesta.

Anterior, Renato Usatîi susținea că, în timp ce majoritatea achită peste 29 de lei pentru fiecare metru cub de gaze naturale, unele companii reușesc să obțină un preț de 13 lei. Principalul furnizor de gaze recunoaște că pe piață există și prețuri mai mici dar precizează că aceste nu vin de la Moldovagaz, ci de la companii-fiice, cu licențe de import.

(Renato Usatîi)

„Astăzi, în Moldova, peste 20 de companii au dreptul de a importa gaze naturale, ca ulterior să le vândă. Unele dintre ele sunt moarte, altele sunt foarte vii și foarte active. Nu o să vă dau lista la toate companiile, mă opresc la cele 5, care sunt foarte active. Prima este o companie privată – National Parc Energy, a doua companie – SD Energy, a treia – Natural Gaz DS, a parta – Rotalin Gaz și a cincea -Trans Auto Gaz. Ultima companie este una de stat, controlată de MoldovaGaz, nu doar controlată, MoldovaGaz este fondatorul la această companii. Toate acestea livrează mai multor agenți economici astăzi, gaze naturale, la prețul între 11 și 14 lei”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata