ANRE a majorat tarifele pentru apă și canalizare în municipiul Chișinău. Cât vor achita cetățenii

Noi scumpiri pentru locuitorii Capitalei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat, în ședința de astăzi, tarifele pentru consumatorii Apă-Canal Chișinău pentru 2023.

Astfel, pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă, consumatorii casnici vor achita 11,12 lei/m3, cu 2,47 mai mult. Tariful pentru consumatorii non-casnici va fi de 13,29 lei/m3.

Totodată, au fost majorate și tarifele la serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate. Mai exact, în continuare, consumatorii casnici vor plăti 4,18 lei/m3, cu 2,14 lei/m3 mai mult, iar cei non-casnici – 11,17 lei/m3. De asemenea, tariful pentru serviciul public de alimentare cu apă tehnologică a fost aprobat în mărime de 10,32 lei/m3.

Noile tarife vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Amintim că, Apă-Canal Chișinău a solicitat majorarea tarifelor, motivând că s-a scumpit energia electrică și a amenințat că ar putea să-și sisteze activitatea, din cauza datoriilor către Premier Energy. În context, Întreprinderea Municipală a cerut un tarif de 13,26 lei pentru apă și 5,94 lei pentru canalizare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata