ANRE va examina tarifele la apă pentru consumatorii din Chișinău. Cât ar urma să achite cetățenii

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să examineze astăzi tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către SA „Apă-Canal Chișinău”, transmite IPN.

În proiectul de hotărâre publicat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă se propune un tarif de 11,12 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 13,29 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici.

Pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate se propune un tarif de 4,18 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 11,17 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici.

Ședința ANRE este programată pentru ora 10.00.

La sfârșitul lunii noiembrie, Consiliul municipal Chișinău a aprobat tarife provizorii mai mari pentru serviciul public de alimentare cu apă. Pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă a fost stabilit în mărime de 16,32 lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Respectiv, în total – 22,94 lei. Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei pentru apă și 10,26 lei pentru canalizare. În total – 26,58 lei, la care se adaugă TVA. Noile tarife urmau să fie aplicate până la emiterea avizului de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata