ANSA: Când începe perioada ambroziei. Sfaturi pentru cei alergici

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor ( ANSA) reamintește cetățenilor că, înflorirea plantei de ambrozie este în toi, iar măsurile de eradicare a acesteia sunt stringente. ANSA cheamă cetățenii, deținători de terenuri, să fie responsabili și să se conformeze legislației.

„Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia L.) este o plantă inofensivă, răspândită pe marginea drumurilor, pe ogoare, prin culturi de trifoi, ruine și locuri lăsate în paragină.

Buruiana produce cantități mari de polen, care, prin diseminare, ajunge a fi cea mai frecventă cauză a alergiilor, începând cu luna august până toamna târziu.

Întru diminuarea impactului negativ asupra sănătății umane, cauzat de buruiana ambrozia, se întreprind următoarele măsuri de combatere:

Mecanică, prin lucrări agricole: coasa mecanică, grapa cu discuri, combinator.

Cea mai eficientă metodă este cosirea repetată, aceasta trebuie executată, cel puțin lunar, în perioada lunilor iulie – septembrie.

Chimică , prin utilizarea erbicidelor, atunci când suprafața infestată cu această buruiană este foarte mare sau condițiile nu permit executarea cosirilor.

În acest caz, erbicidarea se aplică la începutul perioadei de vegetație a plantei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata