Apa din robinete ar putea să dispară de la toți consumatorii timp de câteva ore pe zi

Apa din robinete ar putea să dispară de la toți consumatorii timp de câteva ore pe zi. Ministerul Mediului a recomandat ca operatorii care furnizează serviciul de alimentare cu apă să revadă graficele de livrare cu apă și după caz să introducă livrarea pe ore (furnizarea va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 – 12:00 şi 18:00- 21:00 pentru refacerea rezervei de apă, în condiții de secetă.)

 

De asemenea, se recomandă să ajusteze presiunea în conducte la nivelul minim optim de transportare, cu asigurarea livrărilor către consumatori. Propunerile vin în contextul secetei grave cu care se confruntă țara.

 

Ministerul Mediului recomandă cetățenilor ca, în această perioadă de secetă gravă, să evite spălarea mașinilor, trotuarelor și umplerea piscinelor. La fel, se recomandă udarea gazoanelor. Fermierilor, ministerul recomandă să irige pe timp de noapte, când se evaporă mai puțină apă. Ministerul Mediului a formulat un șir de recomandări pentru a păstra apa, adresate cetățenilor, fermierilor, agenților economici, operatorilor care furnizează apă și autorităților publice. În lista recomandărilor nu figurează nicio acțiune pe care trebuie să o îndeplinească ministerul Mediului sau Guvernul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata