ARBI: Bunuri în valoare de circa 133 de milioane de lei au fost sechestrate în baza unei delegații a Procuraturii Anticorupție

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, săptămâna trecută, în valoare de circa 133 de milioane de lei pe bunuri în baza unei delegații a Procuraturii Anticorupție. Este vorba despre un teren de construcții, evaluat la peste 129 de milioane de lei și o încăpere nelocativă, estimată la peste 3 milioane de lei.

În perioada de raport, Agenția a elaborat 5 avize consultative și a continuat activitatea pe cele 107 delegații, recepționate de la diferiți ordonatori, care vizează 77 de cauze penale în privința a 165 de subiecți.

Săptămâna precedentă, au fost realizate 16 expertize judiciare, numărul total al acestora, aflat în examinare, fiind de 67. Au fost transmise autorilor 19 rapoarte de expertiză anticorupție și 17 avize. Direcția generală urmărire penală a pornit 9 procese penale, iar în procedură sunt 384 dosare.

De asemenea, a fost definitivată o analiză strategică și alta a fost inițiată de către ofițerii Direcției Analitice. Pe partea de educație anticorupție, au fost organizate instruiri pentru 3 autorități publice.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 39 de apeluri telefonice. În penitenciare se află 4 persoane, arestate în dosarele gestionate de CNA.

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1039 de materiale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata