Arest preventiv pentru un funcționar al Băncii Naționale, vizat în dosarul fraudei bancare

Alte 20 zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, scrie PCCOCS.

Investigațiile vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.
Măsura aplicată a fost solicitată de procurorii PCCOCS în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

 

În iulie, anul trecut, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu. Se întâmpla după ce Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților săi, care au cerut schimbarea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu.

Aceeași sentință a fost pronunțată și în cazul lui Ion Ropot, șef de secție în cadrul Băncii Naționale.

Fostul guvernator al BNM până-n 2016, la domiciliul căruia au fost efectuate mai multe percheziții în 2019, era bănuit pentru infracțiuni de spălare de bani în proporții deosebit de mari de un grup criminal organizat.

El a fost reținut pe data de 5 martie, împreună cu alți doi viceguvernatori, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, care a primit și el 30 de zile de arest, dar și cu Emma Tăbârță, viceguvernator în perioada 2007-2013.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata