Aseară, Zinaida Greceanîi a convocat din nou membrii cabinetului de miniștri

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat aseară o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

A fost examinată situația pandemică, efectele acțiunilor stării de urgență, procesul de vaccinare a populației și de aprovizionare a sistemului public de sănătate cu noi loturi de doze de vaccin anticoronavirus.

Oficialii din cadrul Executivului au prezentat statistica privind starea pandemică, care arată o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare. Acest fapt demonstrează eficiența măsurilor prevăzute de Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență și impactul pozitiv al vaccinării. A fost accentuată importanța intensificării procesului de imunizare.

În contextul reluării parțiale a procesului de învățământ Zinaida Greceanîi a subliniat necesitatea depunerii tuturor eforturilor pentru vaccinarea deplină a cadrelor didactice din toată țara.

Aseară, autoritățile au anunțat că încă 20 de persoane au decedat, iar alte 341 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata