Astăzi, 11 septembrie se comemorează 22 de ani de la atentatul de la World Trade Center

Astăzi, 11 septembrie se comemoreaza 22 de ani de la atentatul de la World Trade Center. 11 septembrie 2001 este ziua în care Statele Unite ale Americii s-au confruntat cu patru atacuri teroriste ce cu constat în deturnarea de avioane comerciale și prăbușirea lor în mai multe clădiri din State, scrie Agerpres.

Aproape 3.000 de oameni au fost uciși în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie, care au declanșat o serie de inițiative de combatere a terorismului în SUA.

La ora locală 08.45 (n.r – 15.45 ora României), un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines a lovit Turnul de nord (110 etaje) al complexului World Trade Center din New York.

Câteva minute mai târziu, la 9.03, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn, Turnul de Sud.

Un alt grup de teroriști a prăbușit zborul American Airlines numărul 77 în Pentagon la ora 9:37 AM.

Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbușit aproximativ la ora 9:59 AM, după ce a ars timp de 56 de minute într-un incendiu cauzat de impactul cu avionul.

Un al patrulea zbor, United Airlines 93, a cărui țintă finală se presupune că ar fi fost fie Capitoliul , fie Casa Albă, s-a prăbușit lângă localitatea Shanksville, Pennsylvania la 10:03 AM, după ce pasagerii au intrat în luptă cu teroriștii.

Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbușit la ora 10:28 AM, după ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prăbușirea turnului de nord, resturile clădirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă și mai mult de incendiile de după, iar clădirea s-a prăbușit mai târziu în acea zi, la ora 5:20 PM.

Continuarea citiți pe hotnews.ro.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata