Astăzi, Maia Sandu pleacă într-o vizită de trei zile în Italia, la invitația președintelui italian

Şeful statului, Maia Sandu, întreprinde o vizită oficială în Italia la invitația omologului său, Sergio Mattarella, cu care are programată azi o întâlnire. Cei doi vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, despre dezvoltarea relațiilor comerciale, precum și despre situația moldovenilor care trăiesc în peninsulă.

Discuţiile vor viza şi cadrul juridic bilateral, adică Acordul dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii. Un alt subiect de pe agendă este cel al securității sociale.

Programul şefului statului mai include întrevederi cu președintele Senatului, Maria Casselati, președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico şi cu președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino.

Maia Sandu va discuta şi cu membrii Grupului de prietenie Republica Moldova-Italia din Senat, precum şi cu primarul orașului Roma, Virginia Raggi. În plus, şeful statului are în plan şi o întâlnire cu reprezentanţii diasporei din Italia. Maia Sandu va reveni din Italia, duminică 20 iunie.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata