Atenție, cetățeni! Expiră termenul pentru cumpărarea poliței de asigurare cu doar 4.056 de lei

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) atenționează populația că au mai rămas doar cinci zile pentru a putea cumpăra polița medicală cu 4.056 de lei. Astfel, până pe 31 martie, inclusiv, cetățenii care sunt obligați să achite prima de asigurare în sumă fixă plătesc între 1.014 și 4.056 de lei, în funcție de categoria din care fac parte.

De exemplu, 1.014 lei achită proprietarii de teren agricol, 1.622 de lei – persoanele fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, 2.028 de lei – fondatorii de întreprindere individuală, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii sau străinii cu drept de ședere provizorie sau permanentă în Moldova, 4.056 de lei – persoanele neangajate, dar care exercită, printre altele, profesia de notar, avocat, executor judecătoresc și cele care exercită independent profesia de medic de familie.

După 31 martie, cetățenii care nu se vor asigura în mod individual vor plăti prima de asigurare în mărime integrală de 12.636 de lei, cu penalitate de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata