Atenție la polenul de ambrozie: recomadările autorităților Capitalei

Locuitorii și oaspeții Capitalei sunt îndemnați, repetat, să fie atenți la polenul de ambrozie și să respecte măsurile necesare de precauție pentru a minimiza expunerea la simptomele alergiei la această plantă. Apelul vine din partea șefului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan.

VLADIMIR BOLOCAN, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: „Vreau să informez populația că pericolul ambroziei nu este depășit și acele măsuri despre care am atenționat săptămâna trecută cu privire la evitarea aerisirii în orele dimineții a casei, în cazul în care cunosc că sunt alergici la ambrozie. După plimbare să schimbe hainele și obligatoriu să se adrese medicilor pentru a găsi conduita de tratament eficace pentru acești pacienți rămân în continuare valabile. De aceea, rugăm cetățenii responsabil, în caz de nevoie să se adrese medicilor și desigur să implementeze acele măruri de precauție pentru a se proteja de ambrozie.”

Potrivit autorităților municipale, în toate spațile verzi gestionate de „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, continuă procesul de combatere manuală, mecanică și chimică al ambroziei. Astfel, muncitorii execute procese de combatere manuală, prin smulgere, a ambroziei, dar și combatere mecanizată, prin cosirea gazonului. Pe timp de noapte, întreprinderea efectuează tratament chimic pentru combaterea acestei plante.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata