Aur pentru Moldova! Anastasia Nichita a devenit triplă campioană europeană

Aur pentru Moldova. Anastasia Nichita a devenit pentru a treia oară campioană europeană, după ce s-a impus, la categoria de până la 59 de kg, și în cadrul Europeanului de la Zagreb, rezervat seniorilor, transmise Ministerului Educației. 

Potrivit sursei citate, în preliminariile turneului final, sportiva a trecut de luptătoarele din Norvegia și Turcia, asigurându-și clasarea în vârful ierarhii foarte ușor, ținând cont că adversara sa din Ucraina, Yuliia Tkach, a abandonat din cauza unei traume.

Victoriile obținute de către luptătoarea din Republica Moldova se datorează și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte feminine, Tudor Cîrlan și Anatolie Guidea.

Anastasia este sportivă a Școlii Sportive Rezerve Olimpice, Maestră Emerită a Sportului, iar medalia obținută îi aduce titulatura de triplă Campioană Europeană.

Sportul din Moldova mai poate obține o medalie de aur și în această seară. Or, Irina Rângaci este și ea calificată în finala categoriei de 65 de kg, iar în ultimul act o va întâlni pe bulgăroaica, Mimi Hristova, campioană europeană în 2020.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata