Aurescu: „Avem încredere în programul de reforme inițiat de președintele Sandu”

Ministrul de Externe de la București a avut astăzi o întrevedere cu președintele Maia Sandu, în cadrul căreia au discutat mai multe probleme de pe agenda bilaterală. România va crește sprijinul pentru Republica Moldova, anunță ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu. Autoritățile române au decis să acorde 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și a presei libere din țara noastră.

„Mă bucur să-l salut pe domnul Bogdan Aurescu la Chișinău. Am avut o discuție bună despre rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și agenda bilaterală. I-am mulțumit pentru sprijinul semnificativ pe care Moldova l-a primit din partea României: echipamente de protecție și donații semnificative de vaccin. Trecem de jumătate de milion de vaccinuri pentru Moldova. Am discutat despre relansarea dialogului la nivel guvernamental. Am reluat discuțiile asupra programelor pe care le-am inițiat anterior”, a declarat președintele Maia Sandu.

„Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Mă bucur că sunt primul oficial din UE care vine la Chișinău, după rezultatul istoric al alegerilor din 11 iulie. Am reiterat felicitările pentru rezultatele obținute, în premieră, pentru forțele proeuropene. Cetățenii au arătat maturitate democratică și faptul că își doresc instituții puternice, că susțin reforme care sunt promovate de DVS. Ne bucură să vedem că opțiunea cetățenilor este pentru UE.

Avem încredere în programul de reforme inițiat de președintele Sandu. Vom fi alături și în continuare de domnia sa și de guvernul care-și va începe activitatea. Rezultatul acestor alegeri este un proces foarte important. Am îndemnat ca UE să susțină intens reformele inițiate de președinte și de cele care vor fi înfăptuite de viitorul guvern și Parlament.

România este pregătită pentru accelerare a proiectelor pe care le-am inițiat. Un nou program de finanțare nerambursabilă. 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și mass-media”, a declarat ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata