Autoritățile sancționează abaterile anti COVID-19

Autoritățile continuă desfășurarea acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, Agenția Națională de Sănătate Publică a verificat 231 de obiective, la 45 dintre acestea fiind atestate abateri, respectiv au fost aplicate 25 de procese verbale, iar în patru cazuri a fost sistată activitatea.

Totodată, în perioada 8-14 iulie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat 478 de controale. Ca urmare, au fost stabilite 55 neconformități, 48 dintre acestea în cadrul piețelor agroalimentare, respectiv au fost întocmite 27 de procese verbale.

De asemenea, în aceiași perioadă, polițiștii au documentat 338 de contravenții, cele mai multe încălcări ale cetățenilor fiind constatate în locurile publice, în timp ce alți 100 de moldoveni au fost sancționați pentru că nu au respectat regimul de autoizolare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata