Autorul celebrei „nava rusă, …” de pe Insula Șerpilor a vorbit despre perioada în care a fost prizonierul rușilor

Polițistul de frontieră ucrainean Roman Gribov de pe insula Zmeiny – autorul celebrei fraze „Navă de război rusească, du-te la naiba” – s-a întors din captivitatea invadatorilor ruși.

Într-un comentariu pe canalul 24,  Roman Gribov a spus că nu își amintește exact în ce moment a spus-o. Potrivit acestuia, în acelmoment era multă agitație, pentru că „nimeni nu se aștepta să fie atât de crud”.

Polițistul de frontieră a observat că, la acea vreme, invadatorii nu știau cine este autorul acestei fraze, iar acest lucru, în opinia sa, i-a salvat viața.

„Nu știau cine a spus-o. Și asta e bine, pentru că cred că nu m-ar fi tratat bine în acest caz. Nu m-aș fi întors acasă”, a spus Gribov.

Deși soldații ruși nu au avut o atitudine foarte bună față de prizonierii de război ucraineni: au fost transferați de trei ori dintr-un loc în altul. Potrivit lui Gribov, invadatorii au recurs atât la tortură psihologică, cât și la tortură fizică.

„A început din Crimeea. Apoi au fost tabere de corturi, un centru de arest preventiv. Am fost tratați mai rău decât câinii. Eram îmbrăcați în „haina” prizonierilor, eram zdrobiți moral. Ne tratau pe toți la fel, lor nu le păsa cine era în fața lor – un militar, o femeie, un preot”, a spus grănicerul.

În plus, erau convinși că armata rusă a capturat deja Kievul, așa că nu aveau unde să se întoarcă.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata