Autostrada Unirii din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa

Autostrada Unirii (A8) din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa. Acest fapt a fost a anunțat de ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București, Sorin Grindeanu, după întrevederea cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Am abordat și subiectul modernizării și construcției mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut: Podul de la Sculeni; Podul Oancea (Cahul); Podul Albița (Leușeni) – pod nou; Podul Răducăneni (Bărboieni) – pod nou; Podul Bumbăta (Leova) – pod nou; Podul Fălciu (Leca /Cantemir) – pod nou”, a punctat Sorin Grindeanu.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg până la Stația Nicolina (Iași). Astfel, trenurile ar putea circula pe cale ferată cu ecartament larg pe relația Ungheni – Cristeși Jijia – Socola – Nicolina.

Oficialul de la București a mai adăugat că un punct de interes comun este și reabilitarea coridorului feroviar Iași – Ungheni – Chișinău – Odesa, prin finanțare obținută de la Banca Mondială.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata