Avertismentul OMS pentru populația tânără

Tinerii nu sunt invincibili. Acest mesaj OMS îl repetă punctual de la începutul pandemiei Covid-19. De la ieșirea din carantină și sosirea vacanței de vară, tinerii europeni au revenit la o anumită normalitate. Dar creșterea infecțiilor în rândul celor sub 40 de ani este foarte reală și ar fi una dintre cauzele creșterilor recente de cazuri de Covid-19 raportate în toată Europa.

Directorul general al OMS pentru Europa, Hans Kluge, consideră că guvernele trebuie să comunice mai intens cu această categorie de populație.

„Trebuie să fim vigilenți pentru că, la un moment dat, acești tineri vor veni împreună, au contact mai frecvent cu cel mai vulnerabil strat al populației și aceasta este matricea virusului. Trebuie să măsurăm și să intensificăm acțiunile față de tineri, folosind ambasadori de tineret, oameni care pot avea un impact, cară să se asigură că respectă măsurile sanitare”.

Creșterea contaminărilor în rândul tinerilor, care sunt mai puțin înclinați să respecte distanțarea social și au mai multe contacte, este observată în mai multe țări.

Suedia, care a fost criticată pentru că nu a impus măsuri restrictive mai dure, înregistrează un declin al numărului general de cazuri, dar numărul de infecții la grupa de vârstă 20-29 este exact opusul, adică în creștere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata