Avertizare meteorologică: Cod portocaliu de ninsori în toată țara

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe data de 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), se așteaptă intensificări ale vântului în rafale, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

În vederea monitorizării situației din țară legate de condițiile climaterice nefavorabile, la IGSU începând cu seara zilei de 7 ianuarie 2024 și-a început activitatea Centru de Dirijare în Situații Excepționale. În acest sens, în vederea prevenirii situațiilor de risc, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să evite astăzi, data de 8 ianuarie 2024, pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

În cazul dacă deplasarea este inevitabilă, oamenii trebuie să se informeze în prealabil despre accesibilitatea traseelor. Pentru circulația sigură în condiții de iarnă, conducătorii auto trebuie să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport, precum și să se asigure că în portbagajul autovehiculului sunt păstrate lanțuri antiderapante, lopată, nisip, dar și haine groase. Potrivit specialiștilor, rezervorul de combustibil trebuie să fie plin și sistemul de încălzire funcționează eficient.

În scopul prevenirii situațiilor de risc, în perioada condițiilor meteo nefavorabile, cetățenii sunt îndemnați să urmărească recomandările autorităților, precum și să verifice permanent buletinul meteorologic.

În situații excepționale și de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata