Avocații lui Șor cer din nou o strămutare a dosarului său de la Curtea de Apel Cahul

Pentru a opta oară avocații lui Ilan Șor – politicianul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, au cerut strămutarea judecării cauzei penale în privința lui Șor, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad.

De această dată, motivul invocat de avocații angajați și plătiți de Șor este un articol publicat de Ziarului de Gardă în care se conțin declarațiile președintelui Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov, în legătură cu desfășurarea procesului lui Ilan Șor după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat demisia judecătoarei raportor Nina Veleva.

Și de această dată, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins solicitarea apărătorilor lui Șor, ca fiind neîntemeiată.

Încheierea în acest sens a fost pronunțată la 9 iunie, de către Colegiul penal al CSJ, în componența magistraților – Nadejda Toma, Vladimir Timofti și Elena Cobzac. Încheierea CSJ este irevocabilă.

Judecătoarea Nadejda Toma a formulat o opinie separată în care menționează că „motivarea oferită de către Colegiul penal în încheierea din 9 iunie 2021 este una defectuoasă, deoarece reflectă în mod incorect argumentele înaintate de către parte și astfel lasă fără careva răspuns cele invocate în cerere”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata