Avocatul Igor Popa, declarat vinovat de calomnierea fostului său client, Vlad Filat

Igor Popa, avocatul căruia i-a fost retrasă licența, a fost găsit vinovat de calomnierea fostului său client Vlad Filat, după ce a făcut mai multe declarații despre acesta în cadrul unei emisiuni televizate. Popa l-a numit atunci pe Filat „bandit, corupt, hoț, etc”, scrie bizlaw.md.

Un an în urmă, Igor Popa a fost sancționat contravențional pentru calomnie, adică răspândirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană și sancționat cu amendă în valoare de 75 de unități convenționale. Acesta a depus o contestație în instanța de judecătată, iar magistrații de la Judecătoria Chișinău Sediul Ciocana l-au găsit vinovat de calomnierea fostului său client, dar au încetat procesul contravențional din motivul expirării termenului de prescripție.

Magistrații au respins argumentele avocatului lui Popa care a insistat că toate declarațiile făcute de acesta în cadrul emisiunii au fost ”judecăți de valoare”.

Recent, hotărârea a fost menținută fără modificări și de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.

La sfârșitul anului 2020, Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența lui Igor Popa. Acesta a contestat decizia în instanță, dar judecătorii nu s-au expus deocamdată asupra cauzei. Ședințele de judecată în acest dosar fiind amânate de patru ori, iar următoare este planificată pentru data de 15 noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata