Avocatul lui Plahotniuc reacționează: „Un joc politic întârziat și copilăresc”

Președintele Moldovei, Maia Sandu, i-a retras fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.

Șeful statului și-a argumentat decizia prin faptul că o persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat.

„Propunerea pentru decorarea lui Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a mai menționat Maia Sandu.

În replică, avocatul ex-liderului PD a declarat pentru cotidianul.md că Plahotniuc ar putea contesta în instanță decretul președintelui Maia Sandu privind retragerea distincției „Ordinul Republicii”, deoarece acesta nu reprezintă altceva decât un joc politic întârziat și copilăresc, or, Moldova se confruntă acum cu probleme destul de grave care necesită atenție și reacție promptă”.

Amintim că fostul deputat, Vladimir Plahotniuc, care a fost anunțat în căutare internațională și interstatală în octombrie 2019, la inițiativa Procuraturii Anticorupție, a fost decorat cu distincția „Ordinul Republicii”, în 2014, de fostul preşedinte al țării, Nicolae Timofti, iar propunrea a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, condusă în acea vreme de către Pavel Filip.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata