Avocatul Poporului cere investigarea cazului în care un copil de 10 ani a fost dat afară din troleibuz pentru că nu cunoștea rusa

Avocatul Poporului a depus o cerere de investigare a tuturor circumstanțelor și acțiunilor întreprinse de Regia Transport Electric pentru respectarea și protejarea drepturilor copiilor în transportul public.

Acest lucru s-a întâmplat după ce conductoarea a dat afară din troleibuz un copil de 10 ani, care nu înțelegea limba rusă. Potrivit Avocatului Poporului, nu este prima dată când angajații Direcției Transport Electrice Chișinău au semnalat comportament neadecvat față de minori.

Amintim, la Chișinău, conductoarea troleibuzului nr. 4 a scos din transport un copil de 10 ani, după ce băiatul nu a înțeles întrebarea ei, pusă în limba rusă. În lacrimi, copilul speriat a început să-și sune bunicii, iar apoi – mama.

Această poveste a fost distribuită pe Facebook de mama copilului, care a declarat că a depus plângere la RTEC.

De o lună este la bunici în vacanță, în Moldova. Deseori își vizitează prietenul, care este la câteva stații distantă de casă. La întoarcere spre casă, în jurul orei 18.34, a urcat in troleibuzul cu ruta Nr4( Strada Indepedentei colt cu Hristo Botez, direcția spre Gradina Botanica), doamna taxatoare, daca o pot numi așa, pentru ca nu merită, s-a adresat în limba rusă, el s-a blocat si i-a raspuns ca nu cunoaște rusa si, fără alta explicatie, copilul meu de 10 ani a fost agresat. Taxatoarea l-a apucat de tricou si mana si l-a forțat sa iasa afară. Plângând, pe alocuri speriat si nervos, si-a sunat bunicii, dupa care m-au sunat si pe mine. Sincer, sunt socata de cruzime, sălbăticie, cum si-a putut permite sa aplice forța asupra unui copil. Plus, cine il cunoaște pe Sebastian stie ca e un copil liniștit, nu își permite sa răspundă înapoi. El nu și-a dat seama ca ii cere bani pentru călatorie, avea bani la el si era gata sa achite, dar s-a blocat când a fost întrebat intr-o alta limbă”, a scris mama băiatului pe rețelele sociale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata