Bărbat din Taraclia, plasat în arest preventiv pentru trafic ilicit de droguri

Procuratura raionului Taraclia, informează că, pe parcursul zilei de ieri 20 septembrie 2022, a obținut în instanța de judecată mandat de arest preventiv în privința unui bărbat din Taraclia, căruia i se incriminează săvârșirea a două episoade de trafic ilicit de droguri în scop de înstrăinare (art.217/1 din Codul penal).
Așadar, potrivit circumstanțelor cazului, s-a stabilit că bărbatul vizat, pe parcursul unui timp îndelungat, a cultivat la domiciliul său plante de cânepă, în proporții deosebit de mari și cu scop de înstrăinare.
Concretizăm că, activitatea infracțională a acestuia a fost anihilată la 16 septembrie 2022, urmare a intervenției angajaților Inspectoratului de poliție Taraclia, care au efectuat  percheziții la domiciliul acestuia.

Prin urmare, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului în cauză, au fost depistate și ridicate:
–     plante de canabis, cultivate ilegal;
–     ambalaje din polimer destinate dozelor de droguri;
–     frunze de canabis uscate și mărunțite în proporții deosebit de mari;
–     ambalaje cu semințe de cânepă, pregătite pentru semănat;
–     obiecte și mijloace destinate pentru uscarea, mărunțirea și dozarea drogurilor.

Mai mult, este de menționat faptul, că  persoana vizată încă la începutul verii anului 2022, a fost documentată pentru cultivarea ilegală a plantelor de canabis, care mai apoi au fost supuse nimicirii. Cu toate acestea, în scurt timp, bărbatul în cauză și-a continuat activitatea infracțională de cultivare a drogurilor, în scop de înstrăinare.
Astfel, la 16 septembrie 2022, bărbatul vizat a fost reținut de oamenii legii pe un termen de 72 ore. În cadrul audierilor acesta nu și-a recunoscut vinovăția asupra faptelor imputate.
După înaintarea învinuirii, procurorii de la Procuratura raionului Taraclia au înaintat în instanța de judecată demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile, în privința acestuia.
Prin încheierea Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia din 19 septembrie 2022, demersul procurorului a fost admis integral, respectiv  în privința persoanei în cauză a fost eliberat mandat de arestare preventivă, pe un termen de 30 zile. Decizia instanței poate fi contestată cu recurs în termen de 3 zile la Curtea de Apel Cahul.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata