Bazinele și piscinele vor fi închise din nou

Începând de mâine, 1 august, și pe toată durata stării de urgență în sănătate publică, activitatea piscinelor și bazinelor din țară va fi sistată. Decizia a fost aprobată după ce specialiștii în sănătate au declarat că în aceste zone normele epidemiologice nu sunt respectate și se formează focare de COVID-19.

„Nu toate instituțiile și agenții economici respectă acele reguli sanitar-epidemiologice. Am analizat unde este cel mai înalt grad. Din informația prezentată de ANSP, MAI, o situație alarmantă avem în privința locurilor de agrement, în special este vorba despre piscine, bazine, unde este o aglomerație mare de oameni, regulile nu sunt respectate și avem focar al acestei pandemii”.

Premierul a venit c-un avertisment și pentru ceilalți proprietari care dețin localuri de agrement.

„Fac apel către proprietarii, administratorii altor unități comerciale de divertisment: asigurați respectarea normelor sanitar-epidemiologice. În caz contrar, din păcate, vom veni și în aceste sectoare cu astfel de restricții”.

Măsura de sistare a activității bazinelor și piscinelor din întreaga țară va fi menținută până cel puțin pe 31 august, când ar urma să expire starea de urgență în sănătate publică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata