Belarus: Protasevici ar fi pledat vinovat. Tatăl acestuia: „Este rezultatul torturii la care a fost supus”

Postul de televiziune de stat belarus a publicat un interviu cu jurnalistul de opoziție Roman Protasevici, în care fondatorul canalului de telegramă Nexta a declarat că a pledat vinovat pentru organizarea și pregătirea acțiunilor care încalcă ordinea publică.

„Apelurile pe care le-am publicat au contribuit la revoltele de pe străzi, iar Minsk a trăit într-o stare de haos timp de trei zile”, a spus Protasevici.

Rudele și prietenii lui Protasevici, precum și reprezentanții opoziției din Belarus, au declarat că această înregistrare a fost rezultatul torturii.

(Tatăl lui Roman Protasevici)

„Aceste cuvinte nu pot fi luate în considerare de nimeni, deoarece au fost bătute sub presiune ca urmare a torturii și abuzului asupra fiului meu. El spune ce are nevoie cineva să spună. Cui, este clar pentru toți – autoritățile să justificați acțiunile lor criminale”.

Roman Protasevico a fost reținut pe aeroportul din Minsk după aterizarea forțată a unui avion Ryanair, care se îndrepta de la Atena la Vilnius. Țările UE au numit incidentul „un act de piraterie aeriană de stat”, iar în multe orașe europene au avut loc mitinguri în sprijinul lui Protasevici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata