Belarus: Proteste soldate cu sute de arestări

Zeci de mii de bieloruși au mărșăluit la Minsk. la apelul opoziției, o mobilizare care nu slăbește protestele împotriva președintelui Alexander Lukașenko, în ciuda represiunii și a poliției, care a făcut cel puțin 400 de arestări.

Opoziția, care a adunat în fiecare weekend, de la alegerile prezidențiale din 9 august, mai mult de 100.000 de oameni doar pe străzile capitalei, s-a confruntat din nou cu o desfășurare masivă a forțelor de securitate, dotate cu armură și tunuri cu apă, mai ales în fața președinției, unul dintre locurile de adunare. Câteva zeci de mii de oameni erau vizibili în centrul orașului Minsk, formând o coloană lungă de câțiva kilometri.

Din primele momente ale paradei, intitulată „Marșul eroilor”, referindu-se la victimele represiunii, poliția a anunțat că a arestat „aproximativ 250 de persoane” la Minsk pentru „folosirea steagurilor și a altor simboluri” a opoziției.

Weekendul trecut, peste 600 de persoane au fost arestate tot în urma unui miting desfășurat la Minsk și alte orașe. Câteva zeci de femei care au participat la un marș al femeilor au fost, de asemenea, arestate brutal sâmbătă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata