Benzina și motorina se ieftinesc, dar nu cu mult

După mai bine de două săptămâni în care prețul maxim de comercializare al produselor petroliere de pe piața din Moldova a atins noi antirecorduri, mâine, costul unui litru de benzină și motorină va coborî cu câțiva bani, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit ANRE, pe 18 martie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 27.59 lei sau cu 10 bani mai puțin decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, vineri, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 26.80 lei per litru, un preț cu 12 bani mai mic decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 7 lei per litru, în cazul benzinei și cu 10.53 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata