Biden nu exlude să se întâlnească cu Putin în ianuarie, pe fonul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina

Plimbându-se pe plaja din Delaware în timpul vacanței sale, Joe Biden spune că nu exclude să se întâlnească cu Vladimir Putin la începutul lunii ianuarie, în cadrul discuțiilor pe care Statele Unite și Rusia le vor purta cu privire la Ucraina, la Geneva. Discuții așteptate despre securitatea europeană și conflictul din Ucraina, deoarece Kremlinul insistă că Occidentul și NATO se apropie periculos de granițele ruse.

 (Dmitri Polyanski, trimisul Rusiei la ONU)

„Nu cred că colegii noștri vor scăpa cu un bla bla bla, cum ar spune Greta Thunberg. De data asta vrem ceva serios. Nu este un ultimatum, așa cum au subliniat de mai multe ori ministrul meu de externe și președintele Putin, ci este o propunere constructivă, care funcționează și interesează pe toată lumea”.

Washingtonul acuză Rusia că plănuiește o invazie în estul Ucrainei și a amenințat cu sancțiuni dure. Desfășurarea masivă a trupelor rusești la graniță face ca Kievul și aliații săi occidentali să se teamă de noi preluări ale teritoriului ucrainean. Rusia ocupă deja o zonă a vecinului său din peninsula Crimeea și este acuzată că a provocat o rebeliune separatistă pro-Moscova. Putin neagă că plănuiește să atace țara vecină și susține că mișcările de trupe sunt pentru a apăra Rusia de invazia militară occidentală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata