Biden: Ucraina nu va da înapoi în fața agresiunii ruse

Președintele Joe Biden a insistat asupra faptului că Ucraina nu va da înapoi în fața agresiunii ruse, în cadrul unui eveniment de celebrare a celei de-a 75-a aniversări a alianței militare NATO.

JOE BIDEN, președintele SUA: „Acest progres remarcabil este dovada că angajamentul nostru este larg și profund. Că suntem pregătiți, că suntem dispuși, că suntem capabili să descurajăm agresiunea și să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO în toate domeniile: terestru, aerian, maritim, cibernetic și spațial. Prieteni, este bine că suntem mai puternici ca niciodată, pentru că acest moment din istorie necesită puterea noastră colectivă. Autocrații doresc să răstoarne ordinea globală, care, în general, este menținută de aproape 80 de ani și continuă. Grupurile teroriste continuă să pună la cale planuri malefice, să provoace haos și suferință în Europa. Războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei continuă, iar Putin nu vrea nimic mai puțin, nimic mai puțin decât subjugarea totală a Ucrainei pentru a pune capăt democrației din Ucraina. Să distrugă cultura Ucrainei și să șteargă Ucraina de pe hartă. Și știm că Putin nu se va opri la Ucraina. Dar nu faceți nicio greșeală, Ucraina îl poate și îl va opri pe Putin.”

Liderii țărilor NATO din Europa și America de Nord au sosit săptămâna aceasta la Washington pentru un summit în cadrul căruia ajutorul pentru Ucraina și unitatea în domeniul apărării vor fi la fel de importante ca și performanțele lui Biden pe scena mondială.

Aliații și alții vor urmări îndeaproape cum Biden a încercat să își îndrepte campania în urma unei prestații dezastruoase la dezbateri împotriva predecesorului său, Donald Trump, și a îngrijorărilor tot mai mari în rândul democraților și al altora cu privire la viabilitatea sa în calitatea de candidat în alegerile din noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata