Bilanțul la frontieră: 261 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova, în ultima săptămână

Poliția de Frontieră informează că, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 169 de evenimente cu documentarea a 176 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate 27 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei, 28 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, au fost întocmite 112 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi și depistate opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 27 de procese verbale și 146 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 318 950 lei și încasarea amenzilor de 156 075 lei.

De asemenea, au primit refuz de intrare în Republica Moldova 261 de cetățeni străini, dar și 69 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 343 de consemne, dintre care 12 consemne pe Interpol (persoane, mașini) și 331 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 301 181 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 80 253 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 56% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 13% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 910 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata