Bilanțul săptămânii la frontieră: Câte persoane au fost documentate în perioada 31 iulie – 6 august

La „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 282 de evenimente cu documentarea a 294 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 63 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 24 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 195 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– două cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 46 de procese verbale și 171 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 389 250 lei și încasarea amenzilor de 185 325 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 193 de cetățeni străini, dar și 69 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 385 de consemne, dintre care 24 de consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 361 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 511 898 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 116 508 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 60% din totalul de traversări, iar 24% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Costești.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 950 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata