Bilanțul săptămânii la frontieră: Peste 300 au fost sancționate pentru încălcarea legislației frontaliere și migraționale a R. Moldova

La „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 314 evenimente cu documentarea a 340 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 73 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 47 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 203 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 38 de procese verbale și 220 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 507 550 lei și încasarea amenzilor de 248 675 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 226 de cetățeni străini, dar și 97 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 366 de consemne, dintre care 30 de consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 336 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 59 130 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 116 598 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 59% din totalul de traversări, iar 25% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Costești.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 930 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata