Blocul electoral „Renato Usatîi” a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală

Blocul electoral „Renato Usatîi” a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Din acest bloc fac parte Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi și Partidul „Patria”, care la alegerile parlamentare din 2014 l-a avut cap de listă pe Renato Usatîi.

„Acum câteva zile, Consiliile Național-Politice ale Partidului Nostru și Partidului PATRIA au decis să fie creat un bloc electoral. Blocul electoral se va numit Blocul Electoral „Renato Usatîi”. Toți cunoașteți că partidul politic PATRIA, cu care am participat în alegerile parlamentare din 2014 și care, ulterior, a fost exclus, iar noi avem decizia CEDO că am fost scoși ilegal din cursă”, anunța Usatîi ieri, după ce a mers la CEC.

Usatîi spune că a făcut acest pas pentru a evita provocările legate de apariția mai multor blocuri sau partide, în următoarea perioadă.

(Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru)

„Ca să știți, urmează să fie înregistrate mai multe blocuri „spoilere” în această campanie electorală, pentru a induce în eroare cetățenii. Dodon a pregătit înregistarea unor blocuri și partide, și de dreapta, și de stânga. Pentru a evita orice provocări de genul acesta, noi am decis să formăm blocul electoral „Renato Usatîi”.

La scrutinul parlamentar din 2014, Renato Usatîi, care a candidat de pe listele Partidului Patria, a fost scos din cursa electorală. Atunci, în baza unei sesizări de la poliție, Partidul „Patria” a fost acuzat că a folosit în campania electorală mijloace bănești cu proveniență din străinătate. Curtea de Apel a decis a doua zi scoaterea formațiunii din cursa electorală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata