Bloggerii, vloggerii și influencerii au fost luați la ochi de către fisc

Bloggerii, vloggerii și influencerii au fost luați la ochi de către fisc. Serviciul Fiscal de Stat a anunțat că în perioada anului 2021 a fost examinată activitatea bloggerilor, vloggerilor și influencerilor, dar și a veniturilor obținute din prestarea serviciilor de companiile IT nerezidente. În rezultatul verificărilor fiscale efectuate la persoane fizice, au fost calculate suplimentar la buget impozite, taxe, penalități și amenzi în sumă totală de 63 milioane de lei.

În perioada anului 2021 a fost examinată activitatea bloggerilor, vloggerilor și influencerilor față de care au fost întreprinse acțiuni de conformare voluntară/forțată.

Persoanele care nu sunt predispuse de a se conforma voluntar sunt supuse controlului fiscal.
În 9 luni ale anului 2021, de către organul fiscal au fost efectuate 61 de verificări fiscale la persoane fizice cu utilizarea metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil, în conformitate cu prevederile Capitolului 111 al Titlului V din Codul fiscal. În rezultatul verificărilor fiscale efectuate la persoane fizice, au fost calculate suplimentar la buget impozite, taxe, penalități și amenzi în sumă totală de 63.243.170 lei.
De menționat că, urmare a căderii de acord, la orice etapă, cu obligațiile fiscale estimate, conform prevederilor art. 22615 alin. (23) din Codul fiscal de către 28 persoane fizice supuse verificărilor, au fost achitate impozite și penalități în sumă totală de 8.825.610 mii lei.
În vederea evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să respecte prevederile legislației în vigoare.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata